Християнські церкви Бога

[ДБ20]

 

 

 

 

Священний календар Бога

[ДБ20]

 

(Видання 1.0 20020131-20020131)

 

Єдиний істинний Бог існував завжди. На небесах Він створив систему, щоб ми знали, коли відзначати Його свята. В цій статті ви зможете познайомитися з основними пунктами відліку часу, даними Богом.

 

 

 

 

 

Christian Churches of God

PO Box 369,  WODEN  ACT 2606,  AUSTRALIA

 

E-mail: secretary@ccg.org

 

 

(Всі права захищені ã 2002 Diane Flanagan and Wade Сох)

(Tr. 2004)

 

Ця робота без змін і пропусків може вільно копіюватися і розповсюджуватися. Вказівка імені і адреси видавця, а також збереження знака авторських прав є обов'язковими. Поширювані копії безкоштовні. Короткі цитати можуть включатися в критичні статті або рецензії без порушення авторського права.

 

Ця робота є доступною в  Інтернеті за адресою:
http://www.logon.org and http://www.ccg.org

 

 


Священний календар Бога [ДБ20]

 


Єдиний Істинний Бог (Ів 17:3, 1Ів 5:20), який існував завжди (1Тим 6:16), створив небо і землю (Буття 1:1), і сини Бога бачили і радісний окрик здіймали (Йов 38:7). Коли земля була пуста і порожня (Буття 1:2), Ісус Христос під керівництвом Отця зробив те ж, що і Бог Отець. Будучи істотою духовною, Христос змінив землю, і вона стала придатною для життя людей.

 

На четвертий день в небі з'явилися світила (Буття 1:4). Великим світилом було сонце, яке керувало вдень. Меншим світилом став місяць, який керував вночі.

 

Один день і ода ніч разом тривають двадцять чотири години. Ми називаємо цей період день, хоча маємо у на увазі і нічний час. Бог починає свій відлік часу (днів і місяців) увечері, коли наступає темнота (Левит 23:32). Період від одного заходу до іншого вважається одним днем. Оскільки Бог стоїть на чолі всього і знає все, Він створив сонячну систему, завдяки якій ми знаємо, коли наступає Субота, Молодий місяць і Свята. Таким чином, ми маємо нагоду відзначати їх у встановлений для цього час. Сучасні люди можуть вирішити вважати початком дня північ, проте, що б не вирішила людина, їй не вдасться змінити задум Бога.

 

Тиждень складається з семи днів. Шість днів ми повинні робити всі справи наші (2М 20:8-11). Це означає, що ми повинні старанно виконувати свою роботу протягом шести днів. Сьомий день – це Субота Господа нашого. В суботу ми не повинні працювати. Під час створення світу Бог працював шість днів, а в сьомий день Він закінчив свою роботу. Він благословив і освятив (що означає, виділив особливо) Суботу (Буття 2:2-3).

 

Календар, що має в основі своїх обчислень сонце, називається сонячним календарем. Календар, що грунтується на русі Місяця, називається місячним. Римляни говорили на латині, а супутник землі по латині звучить як місяць (пор. moon в англ.). Священний календар Бога є місячним. Час, за який місяць встигає обігнути землю, складає приблизно 29½ дня. Проте, одні місяці мають 29 днів, а інші складаються з 30. Зазвичай місяць триває 30 днів (1М 7:11, 8:3-4; 4М 20:29; 5М 21:13, 34:8; Езд 4:11; Дан 6:7-13).

 

Коли місяць огинає землю, в небі він завжди виглядає по-різному, оскільки відображаються лише певні його частини. Молодий місяць означає, що місяць майже прихований або захований. Проте, дивлячись на небо в повний місяць, ви можете не побачити взагалі ніякого місяця. Особливо якщо живете в місті. Якщо ви живете подалі від міських вогнів і погодні умови дозволяють, ви зможете побачити на небі кільце. Це схоже на те, неначебто одна куля знаходилася напроти іншого, трохи більшої кулі, і можна побачити лише його краї.

 

Після Молодика ви матимете нагоду спостерігати на небі щось, що нагадує тонку лучину, яка з кожною ніччю стає все більшою. Для стадій зміни місяця існують спеціальні наукові терміни, але ми постараємося пояснити все простими словами. Новий місяць з кожним днем стає більшим і приблизно через 15 днів після молодого місяця стає повним. Свято Опрісноків і Свято кущів припадають саме на повний місяць. Повний місяць світить в небі як яскрава сяюча куля. Після повного місяця місяць поступово зменшується в розмірах, стає все менше і менше, поки, нарешті, зовсім не зникає. Приблизно через 15 днів після повного місяця приходить Молодий місяць. І поки сонце і місяць знаходяться в небі, цей цикл повторюватиметься знов і знов.

 

Більшість років складається з 12 місяців (1Цар 4:7, 1Пар 27:1-15). Кожний з місяців року щоб уникнути плутанини має свій номер (2М 12:2; 13:4; 2Хр 30:2; Неем 8:2).

 

Бог говорить нам про те, що в році існують дві пори року: літо і зима (1М 8:22 і Пс 74:17). Коли на одній стороні землі літо, на іншій – зима, і навпаки. На північну і південну півкулі землю ділить уявна лінія, яка називається екватор. Коли сонце перетинає екватор, дні і ночі стають рівними по довжині. Це називається рівноденням. Потім одна пора року поступово переходить в іншу. Весною рівнодення відбувається 21 Березня по Римському (Григоріанському) календарю. Цей день називається днем весняного рівнодення. Восени (в США осінь називають «fall») 23 вересня по Римському (Григоріанському) календарю відбувається день осіннього рівнодення.

 

Ми знаємо, що двічі в рік Паски бути не може. Нам відомо, що першим місяцем в році є місяць Авів (північ. Spring) або Нісан. Цей місяць називають місяцем «зелених колосів». Ячмінь в Палестині в цей час ще зелений і лише починає наливатися. Перший Молодий місяць (в північній півкулі) може наступити перед днем весняного рівнодення, але ніяк не перед Святом Опрісноків, яке відбувається 15 Авіва. Якщо жертва, принесена в 3 години дня 14 числа першого місяця не передує дню весняного рівнодення (повному місяцю), ми знаємо, що необхідно додати тринадцятий місяць. Дивися також статті Полеміка з приводу чотирнадцяти днів [277] і Календар Бога [156].

 

В кожний дев'ятнадцятий рік орбіти сонця, місяці і землі практично співпадають (різниця складає близько двох годин). Цей цикл називають Метонічним на ім'я Грека Метона, але це поняття з'явилося задовго до нього. Протягом дев'ятнадцятирічного періоду тринадцятий місяць додавався сім разів для того, щоб система була збалансованою. Вавілоняни вже знали про це, про що свідчить їх клинопис.

 

Подібно до того, як сьомий день вважається благословенним і освяченим, таким же слід вважати і кожний сьомий рік. Суботній рік є роком відпочинку для людей і для планети. В цей рік не слід засівати зерно і дозволити грунту відпочити і відновитися. Всі, хто винен нам гроші, повинні бути звільнені від сплати боргу. Це означає, що ми говоримо їм, що вони більше нічого нам не винні. В сьомий рік на Свято Кущів читається Закон Божий (5М3:10, Неем 8; Єг 8). Так вимагає Бог, щоб ми всі могли чути і вчитися боятися Господа Бога нашого і слухати словам Його Закону (5М 31:12).

 

День Трійці ще називають П'ятидесятницею, оскільки від Дня Піднесення Снопів до П'ятидесятниці налічується 50 днів. Ті ж самі підрахунки використовуються для Ювілейного Року. Труба що засурмила цього дня, яка згадується в Біблії, означає, що ми повинні освятити п'ятдесятий рік і оголосити свободу на землі всім її жителям (3М 25:10). Під час Ювілейного Року вся земля повинна бути поверненою її справжнім власникам. З сигналом труби, що сповіщає прихід Ювілейного Року, землі повинні бути повернені їх законним власникам. Проте, ми не повинні садити або прибирати урожай на цій землі, ми можемо тільки їсти з неї те, що виросте саме по собі (3М 25:11-12). Дивися також статтю Закон і четверта Заповідь [256].

 

Як і в Суботній рік, коли ми не повинні засаджувати землю, залишивши її під парою, так слід чинити і в Ювілейний Рік. Бог дає нам урожай, в два рази більший звичайного, щоб пережити сьомий рік до того часу, коли в перший рік нового циклу земля знову буде засаджена (3М 25:21). Те ж і з Ювілеєм: в сорок восьмий рік Бог дає нам урожай, який перевищує звичайний в три рази, щоб нам вистачило до першого року нового циклу. Ми повинні пам'ятати, що земля належить Богу і не може назавжди продаватися кому-небудь. Але за задумом Божим ми можемо користуватися нею (3М 25:23). Система, створена Богом, досконала і справедлива як для людей, так і для планети в цілому. Навіть якщо сім'я влізла в борги і втратила багато грошей, в Ювілейний Рік вона може почати все спочатку, отримавши урок і виправивши свої помилки.

 

2002 рік був 25 роком сорокового Ювілею після пришестя Спасителя або 25 роком 120 Ювілею з того часу, коли після гріхопадіння Адама на людину і землю було послано прокляття. Ми повинні слухняно шанувати Свята Бога, і чим більше ми слухатимемо Бога, тим більше буде нам відкриватися (Пр 16:3).

Дивіться також статтю Календар Бога [156].

 

 

q